loading

VIVIENDA EN PASAJE

Barcelona, SPAIN. 2017

CLIENTE .CLIENT:  PRIVATE
SUPERFICIE .SIZE: –
COSTE . COST: 
AUTORES . AUTHORS:  HABITAN
COLABORADORES .COLLABORATORS:  Birthe Geerkens
IMÁGENES. IMAGES: TRENTADOS
EN
In this project we are looking to get the best of the existing house and its situation. We realize the building, behaves as a vertical building. We decide to potentiate this characteristic: Each floor will have a different quality and composition.
In this house two main different functions have to take place, a private flat, and an Airbnb shared space. We have developed the skyscraper idea in the interior design: we systematically combine two materials in each floor,one of which changes every floor. This gives us five floors with five different atmospheres adapted to each program and condition of light.
The new basement floor is a polyvalent open space, the ground floor is the entrance to the house and understood as a succession of filters in between the public space of the street and living room-garden. The Bedrooms floor is organised by bands that protects the intimacy of the two big rooms. The Airbnb floor has to be flexible enough to be used as an integral part of the house when there are no guests, and as an independent apartment at other times.  The highest floor is a rooftop with a swimming pool.
This house has been designed for the owners to fully enjoy it. We don’t want that the coexistence in between inhabitants and guest could cause discomfort, that’s why we have doubled the circulation by a stair and an elevator.

Skip to toolbar