loading

LIBRARY IN RODA DE BARA

Roda de Bara, Tarragona, SPAIN. 2011
CLIENT:  CITY COUNCIL OF TARRAGONA
SIZE:  745 m2
COST:  1.347.330€
AUTHORS:  
HABITAN + PORTAL-PALLUEL

EN/ES

A journey through the history of Cal Guivernau
We set the ground floor at the same level of Plaça de Tots els Calguts in order to ease the accessibility and recover the area we build in the upper floors. We linked the access to the library garden in front of the church square and the polyvalent space. This space, dividable into smaller rooms, has a double-height part. From the access, visitors are drawn towards the different reading rooms, which become more and more intimate the further the distance from the entrance. The roof covers both the children’s and the adults’ reading room and the studying area. An elevator makes it possible to access the different levels.
Un recorrido por la historia de Cal Guivernau
Hemos establecido la planta baja, al mismo nivel de la Plaça de Tots els Calguts con el fin de facilitar la accesibilidad y la recuperación de la zona que construimos en los pisos superiores. Vinculamos el acceso al jardín biblioteca frente a la plaza de la iglesia y el espacio polivalente. Este espacio, divisible en salas más pequeñas, tiene una parte de doble altura. Desde el acceso, los visitantes son atraídos hacia las diferentes salas de lectura, que se vuelven más y más íntima cuanto mayor sea la distancia de la entrada. El techo cubre tanto la de los niños y la sala de lectura de los adultos y el área de estudio. Un ascensor hace que sea posible el acceso a los diferentes niveles.

Skip to toolbar